7. 7. 2009.

Decoupage na staklu - Creatinas radionica

Subota, 4.7.2009 U radionici Hobby shopa Creatinas, održana je jedna u nizu kreativnih radionica za odrasle. Ovog puta tema je bila salveta tehnika i antik na staklu, tačnije na tanjiru. Od materijala je korišten -stakleni tanjir -Antik I -Antik II -patina /u više vrsta i nijansi/ -dekor metal listići -akrilne boje -lepak za salveta tehniku i -salvete sa fričkim motivima Prvo što je trebalo uraditi je da se na tanjir nanese Antik I lak, i da se osuši.
Potom se nanosi sloj ANTIK II laka, koji treba da popuca pod dejstvom toplote. Pošto smo žurili da što pre uradimo naše tanjire, a vreme nam baš nije išlo na ruku koristili smo grejalicu i fen za kosu :-)

Sad je na red došla PATINA /u boji i metalik/, koju smo sunđerom naneli na tanjir a potom trljali da višak skinemo a patina da ostane samo u pukotinama, Radi što boljeg dizajna i efekta na rubove tanjira smo stavljali komadiće DEKOR METAL lisova.

I sad, na red dolazi lepljenje salvete /lepi se gornji štampani sloj, ali ovog puta motiv se lepi "naglavačke"-tj okrenut naopako-štampa na tanjir!/. Centralni motiv ide iz jednog komada a zakrivljeni deo se cepka u "pečate" radi postizanja što ravnije površine, odnosno da si se izbeglo gužvanje.

Kad se to završi i osuši premazuje se sloj akrilnom bojom. I onda ponovo sušenje.

Radionice se održavaju svake subote od 10-12h i od 16-18h. Svake subote se radi nova tehnika uz pomoć iskusnih kreativaca. Za sve detaljnije informacije javite se Suzani na 024/531-874 Do sledeće radionice, poz,

5 коментара:

Little Glory је рекао...

Vrlo si postupno objasnila tehniku rada, ja bih volela da probam!

6 impossible things before breakfast је рекао...

bash vam zavidim na ovim radionicama,dodje mi da se preselim! :) divno!

Starseed Jewelry је рекао...

Imam zarku zelju da naucim decoupage tehniku, vrlo rado bih na nekim komadima namestaja to primenila, cisto malo da promenim,a da ne kupujem nista novo. Hvala ti sto nas upoznajes sa ( za mene )novim tehnikama! Pozz!

Oggy Art style је рекао...

Salveta tehnika je PREDIVNA tehnika. Mozes je uraditi na bilo čemu, drvo, šperploča, keramika, karton, porcelan, metal, staklo, tekstil...ma na svemu. Treba ti samo Decoupage lepak, dobra četkica i salveta i mnogo, mnogo strpljenja...

jubistacha је рекао...

Prekrasno, jedan sasvim obicni tanjur se pretvorio u nesta sasvim novo!